ESSZENCIÁLIS OLAJAK ISMERTETŐJE:

EURÓPAI TERMÉKKATALÓGUS KÉPEKKEL, LEÍRÁSSAL

Regisztrált felhasználók kedvezményes (24 %) árlistája

Ásványi alapú SMINKTERMÉKEK katalógusa itt elérhető:RAGYOGJ!

Természetes bőrápolás csecsemők, kisgyermekek számára: Seedlings baba – termékcsalád

Amennyiben szeretnéd Te is természetes módon támogatni a szervezetedet és minél előbb kipróbálni az olajakat, akkor az alábbi angol nyelvű linkre kattintva tudod elvégezni a regisztrációdat: REGISZTRÁCIÓ (Google Chrome segítségével az oldal magyarra fordítható)

Az oldal pillanatnyilag angol nyelven üzemel, így ha szeretnéd a segítségemet kérni – amit megköszönök – vedd fel velem a KAPCSOLATOT

Hamarosan elkészül a rendelési és regisztrációs útmutató videója, hogy megkönnyítsem a rendelés menetét.

A tiszta, terápiás hatású illóolajok képzik a Young Living minden termékének alapját a testi, lelki és szellemi egészség támogatásához:

Mi az illóolaj?

Az illóolajról bővebben

Ez egy elég hosszú hangvételű írás, remélem találsz rá alkalmat, hogy elolvasd, hogy megértsd!

Az esszenciális olajok nagyon koncentrált, természetes anyagok – százszor koncentráltabbak, mint azon gyógynövények, amelyekből desztillációval előállítják őket. Emiatt fontos, hogy bizonyos esszenciális olajokat terápiás használat előtt hígítsuk. Más esszenciális olajok, ezzel szemben olyan könnyűek, hogy nem szükséges őket hígítani, hacsak nem kisgyermekekről vagy csecsemőkről van szó.

“Az illóolajok tömény, lipofil (zsírban oldódó) és általában vízzel nem keveredő (hidrofób) folyadékok, amelyek illékony vegyületeket tartalmaznak, és növényekből vonják ki őket. Az illóolajokat definíció szerint desztillációval vagyis lepárlással (víz-, vízgőz-, vagy gőzlepárlás), hidegen sajtolással állítják elő. Félreértelmezhetően gyakran az oldószeres extrakciót is az illóolajok kivonásaként tüntetik fel, azzal a növények, elsősorban a finom növényi alkatrészek (pl. virágok) illékony komponenseit vonják ki, amelynek a végeredménye a konkrét illetve annak a tisztított változata az abszolút tinktúra.” Forrás: Wikipédia

Az illóolajok használata évszázados hagyománnyal rendelkezik. Az ember az idők kezdete óta felhasznált növényeket szervezete működésének támogatására. Az illóolajok a növényekben fellelhető élő folyadékok, amik a növények természetes immunrendszereként működnek.

A jelenleg elérhető illóolajok tárháza széles, de nagy a különbség közöttük, ezért mindig jól válogasd meg, amit haza viszel! A Young Living a legjobb minőségű éterikus olajokat és olajkeverékeket kínálja.

Terápiás célra a piacon kapható olajok 1%-a alkalmas!

Közel 30 % szintetikus, laboratóriumi körülmények között előállított vagy kezelt és nagyon sok a hamisítvány!

A törvények értelmében az aromaterápiás olaj címkéjén szerepeltethető a “100%-ban természetes” kifejezés még akkor is, ha csak 7% valódi esszenciális olajat tartalmaz!

A terápiás minőségű olaj semmilyen kémiai adalékot nem tartalmaz, könnyen átjut a vér-agy gáton,  a sejtfalunkat is képes áttörni. A szintetikus illatok vegyületei viszont RÁTELEPSZENEK a sejtfalra. Ezeket a szitetikumokat a szervezet toxinokként ismeri fel és a máj nem képes azok feldolgozására.  A sok szintetikum hatására (is) előkerülnek  allergiák, immunbetegségek, ösztogéndominancia. Megszabadulni mindezektől feladat!

Mindig arra kell törekedni, hogy a testet teljesen természetes anyagokkal lássuk el a mindennapok során. Én is igyekszem így cselekedni mind a magam és a környezetemben is!

Az emberi testben 100 trillió sejt található és egyetlen csepp olaj akár 40 000 molekulával képes minden egyes sejtet befedni. A Young Living terápiás olajokból, – 1-2 csepp elegendő, nagyon sokáig tudod használni rendkívül sokféle képen és dologra.

Az éterikus olajokat, ha belélegezzük, közvetlenül az agy érzékelő központjába, azaz a limbikus rendszerbe jut a belélegzett aroma, a hol neurokémiai vegyületté alakul és fejti ki a hatását attól függően, hogy milyen aromáról van szó (blokkoldó, pihentető, stresszoldó, hormonrendszer szabályozó stb.).

Az öt alapvető alkalmazási mód: helyi, inhaláció, belsőleg, szájban történő és visszatartott alkalmazás.

Belélegezve

Használjuk belélegezve

Az illóolajról a kellemes illat, az illatmécses és talán legtöbbeknek az orron át történő belélegzés jut eszébe!

Az inhalálás közvetlenül befolyásolja a test és az elme működését is, annak köszönhetően, hogy képes az agy limbikus rendszerének stimulálására, mely az agykéreg alatti szervek csoportja, amibe beletartozik a hipotalamusz, a hippokampusz és az amigdala is. Ennek a területnek erős befolyása van az érzelmi egyensúlytól és energiaszinttől kezdve, étvágyunk kontrollálásán keresztül, a szív- és immunfunkciók működéséig mindenre.

Néhány kutatás szerint az inhalálás a test immunrendszerét is képes fejleszteni. Az érzelmi negatívitást, melyet különféle megbetegedések és traumák válthatnak ki, az olajok képesek eloszlatni. Javítják testünk ellenállóképességét, egészséges környezetet teremtve ezzel.

A jó minőségű illóolajban lévő nagy molekulák a hő hatására szétesnek, ezért csökken a olaj hatóanyag tartalma. Így a Young Living olajak esetében mi a porlasztást vagy a közvetlen belégzést preferáljuk!

A Young Living diffúzorai hideg, vagy szobahőmérsékletű levegő segítségével atomjaira porlasztja a felhasznált terápiás illóolajat. Az így felszabadul molekulák hosszú órákon át a levegőben fejtik ki jótékony, terápiás hatásukat. Nem roncsolja az olaj szerkezetét, megtartva ezzel a minőséget.

A Young Living Diffúzorairól itt olvashatsz bővebben:(hamarosan)

A diffúzorhoz bármely YL olajat használhatod attól függően, hogy mi az elérni kívánt eredmény. Néhány kiemelkedő olajat még is megemlítenék, amit én előszeretettel használok az otthonunkban az immunrendszerünk támogatása érdekében és a jó érzés miatt is:

Thives

Purification

Citorm (Lemon)

R.C.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Belégzés történhet közvetlenül a palackból is.

Mikor az ember a kezébe vesz egy illatos üveget, biztos, hogy egyből megszagolja :).  Ez az egyik legegyszerűbb módja a terápiás hatás szervezetünkbe  történő bejuttatásnak. Csak megszimatoljuk és már tettünk is valamit az egészségünk érdekében.

Tenyérbe cseppentve 1 csepp olajat:

az egyik tenyerünkbe tegyünk egy cseppet valamelyik kedvenc olajunkból, dörzsöljük össze és helyezzük az orrunk és szánk elé figyelve arra, hogy a szembe ne kerüljön. Szippantsunk bele aztán jó mélyen a tenyerünkbe, és élvezzük az intenzív illathatást. Nehéz lenne megmondani, hogy melyik kedvenc olajammal teszem ezt. A legpopulárisabb az én tapasztalataim szerint, főleg, ha valaki ismerkedik csak az illattal, az a borsmenta. Egy csepp és az elme kitisztul, a szellemünk és a testünk felüdül. Sokat segít pld. utazási rosszullétek estén is!

Belsőleg

Belsőleg folyadékhoz adagolva vagy az ételeink megízesítéséhez is

Az esszenciális olajak nagyban hozzájárulnak az általános jó közérzetünkhöz, az egészséges mindennapjainkhoz. Ezt akkor fogod igazán érezni, ha elkezded használni és rájössz, hogy akár milyen megoldandó feladat kerül eléd, lesz olaj, amihez nyúlj.

Legyen szó:

 • fáradságról, kimerültségről
 • legyengült immunrendszer
 • emésztési nehézségekről
 • fájó ízületekről
 • állandó szomjúsággal küzdesz és nem bírod meginni a tiszta vizet

A YL + jelöléssel ellátott, Vitality™ olajait egész nyugodtan alkalmazhatod belsőleg. Néhány az olajak közül már Európában is megkapta az étrendkiegészítő minősítést. Az Egyesült Államokban ezek száma már jóval magasabb, mi egyenlőre be kell érjük az alábbiakkal:

 • Lemon / Citrom
 • Orange / Narancs
 • Peppermint / Borsmenta
 • Thyme / Kakukkfű
 • Tangerine / Mandarin

Tegyél egy -két csepp olajat a napi folyadékodba, lehetőség szerint vízbe vagy gyógynövény teába és élvezd a kellemes ízt és tapasztald meg a jótékony hatását.

Ha szeretnél többet tudni a belsőleg használható olajokról, jelentkezz be egy ingyenes illatkóstolóra, melyet 3 főtől akár a saját otthonodban is megtarthatsz. Lehet ez egy különleges fénypontja egy baráti összejövetelnek, egy családi eseménynek.

Számos YL esszenciális olajat használhatunk belsőleg, táplálék-kiegészítésként is. Ahogy fent említettem, lehet a folyadékunk ízesítője, de tehetjük kapszulába is. Javaslom, ha még nincs saját tapasztalatod, konzultáljunk! Belső használatkor mindig igyunk több vizet a megszokottnál, így támogatjuk a méreganyagok távozását. Ellenkező esetben csak keringeni fognak a szervezetben és azok csupa kellemetlenséget okoznak :).

Vedd fel velem a kapcsolatot: Kapcsolat

Bőrön keresztül, külsőleg

Az esszenciális olajakat helyileg alkalmazhatjuk masszázs, akupunktúra és Esőcsepp technika formájában, valamint a talpunkon Vita Flex módszerrel. A legtöbb esetben látványos eredmény elérésére már 3-4 csepp is elegendő, hacsak nem különleges kezelésről van szó.

Mi előszeretettel alkalmazzuk helyileg az olajokat. Van néhány, amit én személy szerint parfümként használok, de kislányomat is reggel “olajozottan” viszem óvodába. Férjem táskájában pedig mindig van egy frissítő borsmenta golyós applikátorra.

Dr. Jean Valnet kutatásai igazolják, hogy egy közvetlenül bőrre felvitt esszenciális olaj kevesebb, mint 20 perc alatt áthatol a bőrön, bekerül a véráramba és a szövetekbe.

Helyi alkalmazás előtt mindenképpen végezzünk bőrérzékenységi tesztet úgy, hogy az alkalmazni kívánt olajból 1 cseppet tegyünk a felkarunk belső részére. Amennyiben olyan kozmetikai és testápolási termékeket használunk, melyek tartalmaznak szintetikus kemikáliákat, vagy szintetikus petróleumalapó szappant, tisztítószereket alkalmazunk, bőrünk kellemetlenül érzékenyen reagálhat amolyan méregtelenítési reakció gyanánt az olajokra.

Ha bőrpír vagy irritációt tapasztalunk, tisztítsuk meg alaposan a bőrt lehetőség szerint valamilyen növényi olajjal és csak azután próbáljuk meg újra alkalmazni. Ha továbbra is fennáll az irritáció, próbáljunk ki egy másik olajat vagy olajkeveréket.

Biztonságos használat

HASZNÁLJUK HELYESEN

Fogadj néhány használatra vonatkozó tanácsot az illóolajokkal kapcsolatosan:

 • Mindig legyen kéznél egy üvegben tiszta növényi olajad (oliva, jojoba) vagy masszírozó olaj (V-6 bázisolaj), amikor az illóolajokat használod. Bőrérzékenység esetén így a növényi olajjal azonnal hígítható. Kerülni kell forró olajok, mint például fahéj és szegfűszeg közvetlen használatát a bőrön, mert ez kellemetlen érzést, bőrpírt okozhat. Ne ijedj meg ekkor sem! Kis idő múlva enyhülni fog a kellemetlen érzés.
 • Az illóolajos üvegeket mindig jól becsavarva, fénytől védve, hűvös helyen tárold, hogy hosszú évekig megőrizzék jótékony hatásukat.
 • Gyerekektől – felnőtt felügyelete nélkül – tartsuk távol.
 • 7 éves kor alatti gyerekeknél az illóolajokat csak masszírozó olajjal hígítva szabad használni. Ez az útmutatás különösen érvényes olyan illóolajoknál, melyeknek magas a mentol tartalma (mint pl. menta), melyet 30 hónapos kor alatt a nyak tájékára nem szabad felvinni. Bővebb információért kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!
 • Illóolajok és közvetlen napsugárzás: A Lemon (citrom), Bergamot (bergamott), Orange (narancs), Tangerine (mandarin), White Angelica (Fehér Angyal), általában a citrusolajok bőrirritációt vagy pigmentálódást okozhatnak, amennyiben használatuktól számított 48 órán belül napfény éri az érintett bőrfelületet.
 • Ne használjunk illóolajokat szembe és orrba csepegtetve, ne érjünk hozzá kontaktlencséhez, vagy a szemhez az ujjainkkal, ha azokon még illóolaj van. Magas fenoltartalmú olajok, pl. az Oregano (oregánó), Helichrysum (szalmavirág) Cinnamon Bark (fahéj), Thyme (kakukkfű), Clove (szegfűszeg), Lemongras (citromfű), Bergamot (bergamott), Thieves (Tolvajok) és ImmuPower (Immunerő) keverékek károsíthatják a kontaktlencsét és irritálhatják a szemet. Amennyiben illóolaj kerül a szembe, azt nem vízzel, hanem tiszta növényi olajjal ajánlatos kitörölni.
 • Amennyiben várandós vagy, a hormonokhoz hasonló hatású olajakról kérdezzd meg előbb kezelőorvosodat! Ilyen olajok pl. a Clary Sage (muskotályzsálya), Sage (zsálya), Idaho Tansy (kék varádics), Juniper (boróka) és Fennel (édeskömény), Endo-Flex.
 • Epilepszia és magas vérnyomás esetén illóolajok használata előtt mindig meg kell kérdezni a kezelőorvost. Nem szabad használni az Hyssop (izsóp), Fennel (édeskömény) vagy Idaho Tansy (kék varádics) olajokat!
 • Allergiás reakció elkerülése érdekében először csak egy cseppnyi illóolajat cseppentsünk az alkar belső részére és várjunk egy kis időt a reakció végett. Az illóolajok használata a talpon a legbiztonságosabb, és a legideálisabb terülelet az illóolajok gyors és hatékony alkalmazására.
 • GRAS (Genarally Regarded As Safe) – Általánosan biztonságos olajoknak minősített illóolajok belső használatra is alkalmasak. Közvetlen bevitel előtt oldjuk fel pl. mézben, olívaolajban vagy növényi tejben.
 • Ne adjunk közvetlenül hígítatlan olajokat a fürdővízhez, hanem előbb oldjuk fel a fürdőolajban, vagy Epsom sóval keverjük el.

Porlasztás vagy diffúzálás?

Feltöltés alatt